Noul ministru al Muncii anunță modificări importante pentru milioane de angajați români! Anumite sporuri și bonusuri ale bugetarilor ar putea fi tăiate


Simona Bucura Oprescu, noul ministru al Muncii, susține că anumite sporuri și bonusuri ale bugetarilor ar putea fi tăiate, iar angajații de la stat ar putea câștiga în funcție de performanță. 

Mai exact, veniturile angajaților de la stat vor fi compuse dintr-o componentă fixă și una variabilă, potrivit proiectului aflat în lucru la Ministerul Muncii. Mai mult decât atât, unele sporuri vor dispărea, în timp se plata se va face în funcție de performanță.  

„Ne gândim să condiționăm venitul de performanța pe care angajatul o are. În sistemul bugetar este prima data când se pune această problemă. Este partea care va aduce cel mai mult plus României.

Unii angajați poate că și-au pierdut motivația, poate au gândit că timpul trece, leafa merge. Nu e suficient să câștigi un concurs să continui să lucrezi acolo, să ai spor de vechime. Trebuie sa faci mai mult, sa fii eficient, sa fii ce trebuie în sensul livrării serviciilor și astfel venim cu componenta de performanță, formula o anunțăm curând”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, la România TV. 

Potrivit noului proiect de lege, niciun salariu de bază de la stat nu va mai fi mai mare decât cel al președintelui. Datele oficiale arată că 13.500 de bugetari primesc, la această oră, peste 12.000 de lei. 

Totodată, la stat există peste 50 de tipuri de sporuri. De la cel pentru condiţii grele de muncă sau suprasolicitare neuropsihică, la spor pentru munca în ture, spor pentru gestionarea informațiilor clasificate sau pentru păstrarea confidențialității. Acesta este poate și motivul pentru care salariile bugetarilor sunt net superioare celor din mediul privat.

Comentarii Facebook