Nokia, printre principalii exportatori din Romania


Nokia este printre principalii exportatori din Romania, alaturi de Dacia, Rompetrol, ArcelorMittal si PETROM.

Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor Romani a realizat un top al primilor 100 de exportatori din Romania pentru primele 4 luni ale anului si concluzia este ca acestia au efectuat 53% din exporturile catre pietele externe.

Valoarea livrarilor externe pe primele patru luni a fost de 10,82 miliarde euro, fata de 8,76 miliarde euro in aceeasi perioada a anului 2009.

Producatorul finalandez de telefoane mobile, Nokia, prin fabrica de la Jucu, este intre primele firme din Romania in ce priveste exporturile. Din top 100 numai patru companii sunt romanesti: Oltchim, Hidroelectrica, Interagro si Compa Sibiu.

"Succesul exportatorilor are la baza in principal politica BNR de a asigurare a stabilitatii cursului de schimb in palierul 4,1-4,3 lei/euro, cu scurte perioade de abatere din acest palier", a declarat Mihai Ionescu, secretarul general al ANEIR, citat de Mediafax.

In topul primilor 100 de exportatori mai sunt firmele: Petrotel-Lukoil, Renault Industrie Roumanie, Honeywell Tehnologies, Continental Automotive Product, Autoliv Romania, Lisa Draxlmayer Autopart Romania, Alro, Daewoo Mangalia, Heavy Industries, Takata-Petri Romania si Schaeffler Romania.

Comentarii Facebook