Duminica 28 Aprilie

Noi măsuri fiscale pregătite de Guvern: impozitare de 70% pe venituri nedeclarate


Ministerul Finanțelor a făcut public proiectul de lege privind noile măsuri fiscal-bugetare, pentru care Guvernul vrea să-și asume răspunderea în Parlament. Una dintre prevederi se referă la impozitarea cu 70% a veniturilor nedeclarate, care s-ar putea aplica începând cu data de 1 iulie 2024. 

Pentru veniturile cu sursă neidentificată, impozitul propus este de 70%, de la 16%.

Ministerul Finanțelor propune ca, începând cu data de 01 iulie 2024, să se modifice cota de impozit pentru veniturile realizate de persoanele fizice a căror proveniență nu poate fi dovedită. Se introduce o cotă de 70%, aceasta având ca scop creșterea conformării voluntare a contribuabililor, cu implicații favorabile asupra creșterii încasărilor bugetare, după cum se precizează în documentul publicat marți.

Până la data intrării în vigoare a noilor prevederi, se oferă o fereastră de oportunitate contribuabililor în vederea conformării, respectiv să-și declare veniturile și să-și plătească obligațiile fiscale aferente acestora, evitând riscul încadrării acestora în categoria de risc fiscal și a declanșării unor verificări a situației fiscale personale, cu consecința impunerii cu noua cotă de impozitare și a obligațiilor fiscale accesorii aferente, mai arată documentul, potrivit digi24.ro.

Comentarii Facebook