Muncitorii srilankezi abandonați în București, SALVAȚI de o firmă din Cluj


Cei 36 de srilankezi care au fost abandonați în Aeroportul din Otopeni vor fi angajați la Cluj de o firmă care are fabrică în Parcul Industrial Tetarom 3. 

Cei 36 de oameni au fost dați afară de la fabrica de confecții din Botoșani, iar ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a ocupat personal de situația lor. Oamenii au ales să vină la Cluj, la fabrica DeLonghi, pentru a putea rămâne uniți.

Cetăţenii din Sri Lanka au optat pentru o firmă din Cluj. Deja au intrat în contact şi urmează să se proceseze documentele. Mâine urmează să ajungă la noul angajator. Aceştia îşi doresc să muncească. Efortul nostru a fost de a-i angaja pe toţi. Vor lucra în producţie de ambalare cafea. Rolul meu se închide aici în acest caz. Sunt datoare să găsesc câteva soluţii de sistem pentru a evita aceste probleme. Vreau să ajut orice om care vrea să muncească în România. Acesta trebuie să fie obiectivul meu pe mai departe”, a spus ministrul Muncii.

Nu vă pot divulga termenii contractuali. Sper să nu mai fie nicio surpriză. E puțin probabil să mai apară surprize. Avem aproape 12.000 de muncitori străini în România. Sunt foarte mulţi care au locuri de muncă civilizate. Voi încerca să mă implic prin AJOFM să dispună de alternative ca să poate să-şi schimbe mai uşor locurile de muncă”, a mai spus aceasta.

Cei 36 de muncitori au trecut prin clipe de coșmar după ce au fost pur și simplu abandonați, duminică seară, pe Aeroportul Otopeni. 

Condițiile din Botoșani au fost groaznice, dar știm că vom fi mai bine. Vrem să mergem în Cluj și diseară îi vom spune asta doamnei ministru”, au spus astăzi srilankezii, pentru Libertatea.

Comentarii Facebook