Ministrul Finanțelor la Cluj: Nu pregătim o taxă specială pentru Uber și Taxify - VIDEO


Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a spus la Cluj că nu pregătește o taxă specială pentru Uber și Taxify.

Nu (vom impune o taxă specială). Este o echipă de lucru la nivelul Guvernului. Mâine, va avea loc o discuție la care vor participa cei de la Transporturi, de la Dezvoltare și Finanțe. Chiar dacă unii încearcă să mă situeze în această zonă ca cel care pune taxe, nu am pus în viața mea taxe. Nu sunt adeptul unor taxe. Sunt adeptul regulilor simple, puține, dar foarte clare pentru toți cei care trebuie să le aplice. 

Am și recomandat să plecăm de la câteva principii clare: siguranța cetățeanului, servicii de calitate, taxe plătite în mod egal de toți cei care fac acest serviciu. Cea mai bună soluție ar fi să se invite la această discuție părțile implicate și să se stabilească de comun acord care sunt regulile pe care cărora se va definitiva acest acord. 

În primul rând e siguranța cetățeanului, trebuie să fie mașini care să asigure siguranța, să fie de calitate serviciile, iar a treia chestiune e să se facă plata către stat în mod egal, adică să nu fie dezavantajați unii sau alții”, a precizat Teodorovici.

În acest moment, după modificarea Legii taximetriei serviciile de ride-sharing Uber și Taxify ar fi scoase în afara legii. În unele zone din țară, șoferii de la Uber și Taxify au fost amendați.  

 

Comentarii Facebook