Ministrul Finanțelor a discutat cu băncile privind amânarea plății ratelor


Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat sâmbătă seara că a discutat cu reprezentanții băncilor şi le-a cerut acestora să găsească soluţii pentru amânarea, timp de două-trei luni, a plăţii ratelor.

"Am vorbit vineri cu sistemul bancar. Am avut discuţii informale. Şi asta a fost cerinţa mea către sistemul bancar: să găsească soluţii pentru amânarea, două- trei luni de zile, a ratelor. Bineînţeles, aici se va face în corelare cu regulamentul Băncii Naţionale. Dar sunt optimist că această soluţie va fi adoptată", a spus Cîţu la Digi 24.

Întrebat dacă această măsură va fi valabilă pentru toată lumea sau doar pentru cei aflaţi în carantină sau în izolare la domiciliu, Câțu a  spus că nu cunoaşte detaliile, dar speră să fie extinsă la cât mai multe persoane.

"Nu ştiu detaliile, le voi vedea. Eu sper să fie extins către cât mai multe persoane, pentru că nu ştim exact cum va arăta situaţia următoare. Dar se va face un plan flexibil care să poată să fie evaluat şi apoi să poată să fie revăzut. Dar e bine că sistemul bancar răspunde pozitiv la ceea ce am cerut vineri şi sunt sigur că vor veni cu măsuri în ajutorul cetăţenilor", a mai spus ministrul.

Comentarii Facebook