Ministerul Finantelor a imprumutat 1,3 miliarde de euro de la banci


Ministerul Finantelor a luat un imprumut de 1,3 miliarde de euro de la banci, pentru a achita un alt credit scadent.

Ministerul Finantelor Publice a imprumutat joi 1,3 miliarde euro, cu o dobanda de 4,8%, printr-o emisiune de titluri de stat in euro cu maturitatea la trei ani.

"Legat de stirea bomba pe care am auzit-o, aceea ca, nemaiavand bani, Ministerul de Finante se duce gafaind sa se imprumute de la banci, va dau o stire. Eu cred ca MFP (n. red. Ministerul Finantelor Publice) ar face foarte bine sa plateasca la scadenta, ca are bani, asta pot sa va garantez, imprumutul vechi si dupa aceea sa iasa in mod normal, peste cateva zile, sa obtina imprumutul nou. Pentru ca si aceasta este o chestiune de credibilitate. Repetata de trei, patru ori, o stire cum ca statul roman a ajuns chiar acolo incat nu mai are resurse sa-si platesca datoriile, la care se mai adauga o interpretare a declaratiilor directorului FMI, inca o intrepretare, cu asta cream o problema acolo unde nu avem de ce. Eu nu cred ca statul roman are acum acut o problema de finantare si cand spun ca nu cred, luati cuvintele din partea guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei", a declarat Mugur Isarescu.

Intr-un interviu acordat postului de televiziune elvetian TSR, seful FMI include Romania pe lista tarilor in prag de incetare de plati, lista pe care apar state ca Grecia si Irlanda, ale caror guverne au recunoscut deja ca sunt depasite de situatie.

Comentarii Facebook