Metode eficiente de depozitarea mărfurilor în garaje


Oamenii care dețin garaje au un arsenal vast de echipamente și unelte. Dacă ne referim la magazinele de unelte pentru întreținere și reparații, aici lucrurile sunt și mai complicate, pentru că gama de unelte este mult mai mare, cantitatea este impresionantă și este nevoie desigur de organizare eficientă pentru depozitarea lor. 

Când spunem unelte, gândul nostru este la clești, ciocane, șurubelnițe, tot ce este util într-un garaj sau într-un atelier de reparații. Există tot felul de unelte și scule folosite în mod frecvent, unele electrice, altele mecanice, unelte de tâmplărie, de grădinărit, unelte de reparații la mașină sau alte. Multe reparații se fac cu ajutorul uneltelor electrice care în ziua de azi sunt foarte diverse, eficiente și de înaltă calitate. Ne referim la burghie, fierăstraie, ciocane rotopercutoare, șlefuitoare, suflante, polizoare, mașini de înșurubat și altele. De asemenea sunt echipamente pentru realizarea unor reparații la mașină, dispozitive pentru stocarea anvelopelor de vară sau de iarnă, piese diferite, cricuri, echipamente speciale, etc.

depozitare in garaj (2).jpg

Pentru depozitarea lor sunt recomandate diferite tipuri de raft metalic care au rezistență mare și cost accesibil pentru orice client. Pentru scule se pot folosi cutii fabricate din metal sau din plastic, care apoi se depozitează pe rafturi. Desigur cutiile ar trebui să aibă rezistență bună la uzură pentru ca să poată fi utilizate o perioadă lungă de timp. Deci cele mai potrivite sunt cutiile din metal. 

Clienții pot găsi sisteme de rafturi pentru depozitarea echipamentelor care sunt realizate din structuri metalice robuste și permit stocarea multor lucruri. Ele se montează ușor și au un aspect modern, interesant. Pentru uneltele mai mici (cum sunt șurubelnițele, cheile metalice, unelte de cioplit sau dăltuit) sunt indicate anumite cutii fabricate din metal, lemn sau din plastic rezistent, care permit depozitarea rapidă a acestor elemente. 

depozitare in garaj (3).jpg

Proprietarii de case au de regulă un garaj sau o magazie în care țin uneltele și diferitele dispozitive electrice. Cei care locuiesc la bloc au o zonă de depozitare, de regulă își fac un mic atelier în balcon. Și aceștia pot folosi rafturi metalice de depozitare și dulapuri pentru a nu ține toate lucrurile la vedere. Foarte utile sunt dulapurile cu sertare care permit stocarea uneltelor și a sculelor în ordine. De asemenea, sunt recomandate panourile din lemn pentru a agăța uneltele, acestea sunt perfecte pentru pereții garajului. Desigur acestea trebuie ferite de lumina directă a soarelui pentru a nu se deteriora în timp. Contează să fie ferite de umiditate pentru că în caz contrar se pot defecta din cauza coroziunii. 

Într-un garaj sau atelier mai spațios se pot amplasa mai multe dulapuri, panouri și rafturi din metal pentru depozitarea uneltelor și echipamentelor. Uneltele metalice mai mici se pot prinde și cu magneți de panouri din metal. 

Garajul este locul ideal pentru a ține mașina, dar și pentru diferite dispozitive, unelte, scule, echipamente. Dacă acest spațiu este bine organizat, astfel de lucruri se pot găsi imediat atunci când este nevoie. Foarte important este ca în jurul mașinii să fie suficient spațiu, accesul la mașină trebuie să se facă bine, ușor, rapid. În principiu ar fi indicat să fie un culoar de 1 m în jurul mașinii. Deci rafturile trebuie să fie la distanță suficient de mare de aceasta. 

depozitare in garaj (4).jpg

Un lucru este sigur, pentru depozitare sunt necesare multe rafturi și cutii. În garaj se pot ține și uneltele pentru grădinărit (lopată, sapă, hârleț, găleată, mistrie, cazma, greblă, roabă, stropitoare și altele), echipamentele de lucru diferite, uneltele de pescuit, bicicleta, motocicleta, mașina de tuns gazonul și altele. Stocarea lucrurilor se face într-un mod cât mai avantajos, astfel încât acestea să fie la îndemână, să fie păstrate corespunzător pentru a nu se deteriora prea rapid.  

Rafturile și cutiile de depozitare trebuie etichetate pentru ca toți cei care au acces la garaj și folosesc astfel de unelte, să le găsească rapid. 

Chiar și produsele de curățenie pentru casă se pot depozita în garaj, dacă nu există loc pentru ele în alte zone ale locuinței. Și acestea se pot pune pe rafturi, în cutii din plastic transparente, astfel totul va fi ordonat. 

Clienții care doresc să cumpere un sistem de rafturi metalice pentru garaj, balcon sau atelier, trebuie să țină cont de calitatea acestuia și nu doar de preț. Este necesar ca rafturile să fie rezistente la greutăți, la uzură, la condiții de mediu – temperatură, umiditate. După cum se știe iarna temperaturile pot fi uneori foarte scăzute și garajul poate fi neîncălzit. Deci rafturile din metal sunt mai indicate în astfel de condiții decât rafturile din lemn. Din păcate, rafturile metalice pot fi  predispuse la coroziune, iar cele din lemn pot fi distruse de mucegai. Lemnul se poate trata cu anumite substanțe speciale pentru a rezista la mucegai, crăpare. Metalul poate fi și el tratat împotriva coroziunii cu anumite substanțe speciale care se găsesc în magazinele de specialitate. 


Comentarii Facebook