Sambata 1 Octombrie

Mall și parc în Bună Ziua. Proiectul care poate schimba fața unui întreg cartier


Cartierul Bună Ziua are, încă de anul trecut, o stradă elegantă și viu colorată. Este primul efort important făcut de administrația locală pentru locuitorii acestei zone din sudul Clujului. Ar trebui să urmeze și amenajarea unui parc, însă demersurile pentru realizarea sa bat, momentan, pasul pe loc. 

Un mall va fi construit în cartierul Bună Ziua

În paralel, există un proiect de parc avansat, o zonă verde de 5.000 de metri care face parte dintr-un plan urbanistic privat. Și nu vorbim doar de un spațiu verde nou, ci și de un mall.

Bună Ziua are nevoie de un centru de cartier, iar acest proiect promite să îi ofere exact acest lucru. Un fond de investiții listat la bursă, STK Emergent, a propus proiectul Green Square din Bună Ziua, pe o parcelă din apropierea supermarketului Lidl. 

Este vorba despre două corpuri de clădire dispuse în L, în fața cărora ar urma să fie amenajat noul parc.

Green Square, două clădiri cu 236 de apartamente

Zona verde va avea chiar și un lac. Unul dintre imobile, cel de la stradă, a fost gândit cu nouă etaje (trei niveluri de subsol, demisol, parter, mezanin și opt etaje, înălțime maximă de 32 de metri), celălalt cu șapte (două niveluri de subsol, demisol, parter, mezanin și șase etaje); din acest punct de vedere, planșa respectă prevederile planului urbanistic general.

236 de apartamente ar urma să aibă cele două clădiri din ansamblul Green Square. La parterul și mezaninul imobilelor ar urma să apară cel mai nou mall al Clujului. Mănășturenii merg la Vivo!, locuitorii din Gheorgheni fac doi pași până la Iulius, iar cetățenii din Zorilor, Andrei Mureșanu și Bună Ziua primesc propriul centru comercial, pe două etaje. Va avea un supermarket, magazine, sală de sport, cafenele și restaurante.

green square foto 2.jpg

Peste 600 de locuri de parcare

636 de locuri de parcare au fost propuse, dintre care 378 pentru vizitatori. Aproape două hectare au la dispoziție dezvoltatorii imobiliari; mai exact, 19.262 de metri pătrați. De asemenea, aproximativ 13.000 de metri pătrați vor  ajunge în administrarea Primăriei; parcul va fi trecut în domeniul orașului, există un areal rezervat pentru construirea unei creșe publice, iar dezvoltatorii au donat teren și pentru lărgirea străzii Bună Ziua.

37.492 de metri pătrați ar urma să fie suprafața construită desfășurată a blocurilor și a mall-ului, dacă planul urbanistic zonal va fi aprobat.

Proiectul a fost propus încă din 2015, dar nu am primit avize din cauza problemelor de trafic. Acum, strada a fost lărgită și sperăm să primim toate aprobările necesare pentru a începe construcția. Credem că proiectul nostru va schimba fața cartierului Bună Ziua”, a spus Nicolae Pascu, administratorul fondului STK Emergent. 

Fondul listat la bursă are active de 15 milioane de euro și aproape 500 de investitori.

Proiectul este conceput de TRF Consult SRL; planșa este semnată de arhitecții Vlad Negru, Bogdan Manole, Ioana Oltean și Oana Avram. Investiția va fi derulată prin două companii înființate special pentru dezvoltarea imobiliară din cartierul Bună Ziua, Emergent Real Estate și STK Properties. Acestea nu au deocamdată activitate, însă administratorul abia așteaptă avizele din partea Primăriei pentru a le pune în mișcare.


Comentarii Facebook