Mai țineți minte inițiativa Auchan? Casele de marcat self-service au început să ceară bacşiş, la magazine din SUA


Tot mai multe case de tip self-service din unele aeroporturi, brutării, cafenele și stadioane din SUA cer bacşiş clienţilor.

După ce au scăpat de salariile angajaților, acum companiile și-au programat casele de tip self-service să ceară bacșiș, în care clienții pot lăsa chiar şi 20% din bonul respectiv, cu toate că interacțiunea cu un angajat este minimă sau deloc, potrivit unui raport recent al The Wall Street Journal, citat de Fox Business.

Clienții spun că se simt obligați să lase un bacșiș şi consideră noua funcţie un ”şantaj emoţional” și se întreabă către cine se îndreaptă de fapt banii suplimentari. Se pare că așa sunt crescute salariile pentru angajaţi, în afara salariilor, potrivit WSJ. Întrebarea este ”de ce nu cresc salariile din renunțarea la casierii umani?”.

William Michael Lynn, profesor de comportament al consumatorului și cultură a bacșișului la Nolan School of Hotel Administration de la Universitatea Cornell, a declarat ziarului că întreprinderile ”profită de o oportunitate” și ”cine nu ar dori să obțină bani în plus la un cost foarte mic dacă ar putea?”. 

Comentarii Facebook