Mai mulţi tineri vor putea primi 200 de euro de la stat. Guvernul a modificat regulile programului


Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până în 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie vor beneficia de un ajutor financiar pentru a-şi cumpăra calculatoare şi în 2023, anunţă Guvernul.

Prin proiectul de hotărâre adoptat joi, s-au modificat regulile acordării ajutorului financiar de 200 de euro, destinat achiziției de calculatoare noi, astfel încât mai mulți elevi și studenți să poată beneficia de banii de la stat.

Mai exact, s-a stabilit dublarea plafonului venitului brut lunar pe membru de familie ce permite participarea în programul "Euro 200".

Aşadar, o primă schimbare este majorarea plafonului de venituri ce permite participarea în program, pentru ca mai mulți tineri să poată beneficia de bani pentru a-și cumpăra un calculator nou.

„Programul "Euro 200" pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare continuă şi în anul 2023, potrivit unei Hotărâri aprobată joi. 

Banii prin programul „Euro 200" se acordă o singură dată unei familii

De acest sprijin vor beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până în 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie. 

Pentru acest an, venitul brut lunar pe membru de familie s-a majorat de la 250 de lei la 500 de lei, urmare a evoluţiei indicelui preţului de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică în perioada 2022-decembrie – 2004-iunie", a anunţat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, potrivit Mediafax.

Calculatoarele care se cumpără prin programul "Euro 200" vor trebui să aibă, în mod obligatoriu, și un sistem de operare licențiat.

Comentarii Facebook