Magazinele ar putea rămâne goale de sărbători. Transportatorii de mărfuri fac grevă generală


Magazinele sunt în pericol de a rămâne goale de sărbători, după ce transportatorii de mărfuri au decis să facă grevă generală.

Transportatorii de marfă din România amenință că începând cu 9 decembrie vor intra în grevă generală. Motivul nemulțumirilor acestora este nerespectarea angajamentelor Ministerului de Transport in ceea ce priveste imbunatatirea contextului legislativ in care isi desfasoara activitatea.

In data de 29 noiembrie, reprezentanti ai transportatorilor de marfuri din intreaga tara, impreuna cu delegatii ale patronatelor din transportul rutier, au decis in cadrul unei reuniuni desfasurate langa Sibiu, sa transmita un semnal ferm Guvernului Romaniei si ministerului de resort ,in contextul in care au epuizat toate caile diplomatice pentru a determina autoritatile sa accepte dialogul constructiv sa isi respecte angajamentele din primavara acetui an.

Actualul ministru al Transporturilor nu a raspuns la nici una din adresele transmise de patronatele din transporturi de la momentul preluarii mandatului, intelegand sa se intalneasca, dupa modelul fostului ministru Relu Fenechiu doar cu „apropiati" ai ministerului, cu care dealtfel, in ultimele saptamani, se „aranjeaza" pe sest legislatia”, se arată în comunicatul de presă emis de Confederația Națională Rutieră.

Transportatorii de marfă sunt nemulțumiți și de scumpirea prețului carburanților și de noua taxî de 7 cenți + TVA ”abuziv introdusa”.

Transportatorii autohtoni nu pot intelege si nici nu pot accepta explicatiile lipsite de logica prin care Guvernul incearca sa justifice abuzul comis. Astfel „amortizarea" celor 7 centi pe fondul presupuselor predictii privind scaderea cotatiei internationale a barilului, este o aberatie si un non sens, atata timp cat, intr-o asemenea situatie, in tarile europene pretul carburantilor va fi mai mic decat in Romania, fapt ce arunca si mai mult transportatorii romani in afara competitiei din piata europeana si regionala”, se mai arată în comunicat.

Pentru toate aceste „noutati", precum si pentru nerespectarea angajamentelor asumate de ministerul de resort in primavara acestui an, transportatorii rutieri de marfuri sunt mai decisi ca niciodata sa renunte la activitati pentru o perioada nedeterminata.

Comentarii Facebook