Lovitură pe piața tranzacțiilor cu fier vechi. Firmele nu mai pot cumpăra de la persoane fizice, metale şi aliaje


Camera Deputaţilor a decis că firmele nu mai pot cumpăra de la persoanele fizice metale şi aliaje folosite în infrastructura economică. Măsura încearcă să împiedice furturile şi vandalizarea unor astfel de resurse aflate pe scară largă pe teritoriul României.

Proiectul de lege a fost votat miercuri de Camera Deputaţilor, pentru modificarea unei ordonanţe de urgenţă, prin care se interzice achiziţionarea de la persoane fizice de metale şi aliaje folosite în infrastructura economică. Mai exact este vorba de metale feroase și neferoase și aliaje ale acestora, utilizate în activitatea feroviară, rutieră, aeriană, maritimă și fluvială, de transport cu metroul, de transport public și electric de suprafață sau de irigații și desecări, scrie Antena 3.

Interdicţia vizează şi materialele metalice utilizate în infrastructură pentru furnizarea utilităţilor de energie electrică, apă-canal, gaze şi termoficare. Cu 254 pentru şi 11 împotrivă, deputaţii încearcă astfel că pună capăt degringoladei administrative care lăsa frâu liber hoţilor de metal, notează sursa citată. 

Comentarii Facebook