Șoferii români trec granița în Ungaria pentru a face plinul. Carburantul, cu până la 3 lei mai ieftin față de prețul din România


Șoferii din România au dat iama în benzinăriile din Ungaria, unde carburantul este și cu trei lei mai ieftină față de România. 

Tot mai mulți șoferi români merg să facă plinul la mașini în Ungaria, crescând totodată și traficu la frontieră. Motorina costă chiar și cu 3 lei mai puțin în Ungaria, iar unii șoferi spun că fac o economie considerabilă, potrivit digi24.ro.

E prețul mult mai bun la ei și calitatea motorinei. De fiecare dată încerc să alimentez aici. (...) Economisesc 2 lei pe litru, alimentez de fiecare dată 50 de litri, 100 de lei la fiecare plin”, a spus unul dintre șoferi pentru sursa citată.

În Ungaria, prețul carburanților este în continuare plafonat la 480 de forinți pe litru. Acest lucru înseamnă 6,33 lei pe litru de benzină sau motorină, de care nu profită doar locuitorii din Ungaria, ci și românii în ultima perioadă.

Țara noastră a înregistrat una dintre cele mai agresive creșteri ale prețului la combustibil din Uniunea Europeană. Un litru de motorină, de exemplu, costă acum cu aproape 60% mai mult față de anul trecut.


Comentarii Facebook