Lotul 2 Cluj - Sibiu, de pe autostrada A10 se află la un pas de deschidere. Drulă: „1 decembrie este data de inaugurare”


Cătălin Drulă spune că lotul care lipsește din autostrada Sebeș – Turda va fi inaugurat de 1 Decembrie.

Sebeș-Turda, lotul 2, se finalizează anul acesta. La 1 decembrie este data de inaugurare. Ceea ce înseamnă că vom avea o autostradă completă: sunt cei 29 de kilometri care lipsesc. Este un contract semnat în 2014 sau 2015, pe repede înainte. A fost o idee a lui Ponta, cred, în 2013, să-și lege numele de un proiect, dar a scos un studiu slăbuț la licitație. Actualizat în trei luni de la drum expres la autostradă, iar o parte de întârzieri sunt consecința acestui fapt”, a spus Cătălin Drulă la Europa FM.

Darea în trafic a lotului 2 va permite circulaţia pe autostradă de la Sibiu la Cluj-Napoca şi eliminarea ambuteiajelor care se formează pe DN 1 între Alba Iulia şi Teiuş.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeş – Turda a fost semnat în 2014 pentru 550 de milioane de lei şi avea termen iniţial de finalizare 2016.

Luna trecută, CNAIR a raportat un stadiu fizic de execuţie de 90% a segmentului de autostradă și a estimat pentru aprilie 2022 recepţia la terminarea lucrărilor.


Comentarii Facebook