Locuințele din Cluj parcă sunt din AUR! Cât costă un mini-hotel cu 5 apartamente


Locuințele din Cluj-Napoca au ajuns la un preț prohibitiv, fiind mai bune ca aurul din bancă.

Un aparthotel cu 5 apartamente se vinde cu suma de 1,4 milioane de euro. În total, locația din centrul orașului are 240 de mp, totul fiind predatla cheie.

'Apartamentele sunt individuale compuse astfel:

- 3 apartamente cu o camera, bucatarie, baie

- 2 apartamente cu open space si dormitoare, bucatarie, baie

Acestea sunt desfasurate pe o suprafata utila de 242 mp in total la care se adauga o mansarda generoasa de 230 mp cu posibilitate de amenajare a inca 3 apartamente. Pe langa toate acestea exista si curtea in proprietate unde se pot parca aproximativ 5 autoturisme.

Apartamentele sunt finisate modern si complete cu materiale de inalta calitate”. 

Luat la bani mărunți, acest aparthotel ar putea produce circa 5000 de euro pe lună, la un tarif de 50 de euro pe noapte / apartament, în cazul în care ar avea un grad de ocupare de 20 de zile în fiecare lună. Pe an, afacerea ar genera 60.000 de euro, fără costurile care intervin. 

Investiția de 1,4 milioane de euro s-ar amortiza după 23 de ani, ceea ce este puțin cam mult.

Cei mai mulți specialiști sunt de acord că un imobil poate fi considerat atractiv dacă oferă un randament minim de aproximativ 6%, respectiv o perioadă de recuperare a investiției de circa 15 ani. 

Investiția de mai sus ar trebui să aibă un grad de ocupare de 100% pe durata unui an, pentru a avea un randament de 6% sau să folosească tarife mai mari.

Comentarii Facebook