La firmele private din Cluj mai e valabil sloganul de pe vremea lui Ceausescu: "Pile si relatii!" VIDEO


Directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don, avertizeaza ca inca in multe firme private mai ai nevoie de sloganul de pe vremea lui ceausescu: "Pile si relatii!"

Don sustine ca multe firme care scot la concurs locuri de munca si isi listeaza oferta la AJOFM o fac numai de forma si clujenii care depun cereri de angajare sunt purtati cu zaharelul.

"Angajatorii sustineau ca au gasit persoana si nu le mai dadeau niciun raspuns celor care si-au depus dosarul pentru angajare. Ceea ce este si mai grav este ca interesul agentului economic este sa angajeze persoana cea mai competenta. Trebuie sa lase liber accesul oricarei alte persoane pentru ca o persoana chiar daca vine in ultima zi de valabilitate a ofertei este posibil sa fie mai bine pregatita decat una care deja a fost selectata in vederea angajarii. Consideram ca in Romania exista o forma de asociere familiala si din moment ce exista mai multe tipuri de societati comerciale credem ca nu este cazul ca extinderea asociatiilor familiale sa aiba loc si la societatile comerciale", a declarat Daniel Don.

Seful AJOFM Cluj sustine ca sunt multe exemple care atesta faptul ca la firmele private se fac angajari pe pile.

"Nu consideram ca este normal ca intr-o companie sa avem toata familia inregistrata pentru ca nu ar fi o companie competitiva. Nu fac concursuri si nu stim de ce nu fac pentru ca este in interesul lor sa faci concurs si sa angajezi cea mai pregatita persoana, pentru ca astfel intarim invatamantul si alte forme de pregatire. Daca s-ar promova in firmele private competenta si profesionalismul ar fi o comptetitivitate pe piata in randul tinerilor pentru a fi mai bine pregatiti", a mai precizat Daniel Don.

Acesta a mai spus ca inca tinerii sunt speriati ca nu vor fi angajati pentru ca nu au pile. "Multi tineri pot afirma ca inca pentru a fi angajati la o firma privata mai au nevoie de acel slogan de pe vremea lui Ceausescu: "Pile si relatii'", a mai afirmat Daniel Don.

Comentarii Facebook