La Cluj se vor produce şoşoni de schi pentru Salomon. Angajații sunt foștii muncitori de la Mechel Câmpia Turzii

 

Circa 180 de foști muncitori de la Mechel Câmpia Turzii vor produce şoşoni pentru clăparii de schi, la noul combinat social finanţat din fonduri europene. 

 

Directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a declarat că au fost obținuți 6,4 milioane de euro din fonduri europene pentru acest combinat unic în România.

 

AJOFM Cluj a început recrutarea şi selecţia a 180 de persoane care vor lucra în prima întreprindere socială din România, un proiect unic în România, care se adresează şomerilor de la Combinatul Mechel Câmpia Turzii. Numărul total de angajaţi va fi de 250, prima linie de producţie urmând să înceapă activitatea în ianuarie 2014. Proiectul combinatului social a fost depus în decembrie 2012 la Comisia Europeană, de unde a primit o finanţare de 6,4 milioane de euro, din care 4 milioare reprezintă întreprinderea socială şi crearea a 250 de locuri de muncă, iar restul cursuri de formare şi subvenţii acordate celor care se prezintă la selecţie”, a declarat Daniel Don.

 

Combinatul va funcționa patru ani, iar la finalul angajații vor putea să devină proprietarii unității și să continue producția. Fabrica de șoșoni pentru clăparii Salomon va funcționa într-o hală de 4.500 de metri pătraţi, situată între Câmpia Turzii şi Turda.

 

Directorul general al uneia dintre firmele cu care vor lucra anagajații de la Câmpia Turzii, Alin Fetiţa, a spus că vor fi cinci linii de producție. ”Vom începe în ianuarie 2014 cu prima linie de şoşoni, urmând ca în aprilie să ajungem la cadenţa cerută de clientul nostru, o firmă multinaţională. Estimăm că vom produce circa 1.000 de şoşoni pe zi pe o linie de producţie, pentru Europa şi America de Nord, iar în viitor sperăm să putem trece şi la producerea clăparilor”, a spus Alin Fetiţa.

 

Ne bucurăm că există o ameliorarea a situației locurilor de muncă din Câmpia Turzii, prin angajarea a 250 de muncitori disponibilizați de către Mechel. Sperăm să fie doar începutul creării de noi locuri de muncă pentru acest oraș, tradiția industrială considerabilă a acestuia fiind în atenția cabinetului Ponta”, a declarat și președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan.

 

Comentarii Facebook