Job Club -ul somerilor se infiinteaza la Cluj! Proiectul este in valoare de 500.000 de euro


Job Club, un proiect in valoare de 500.000 de euro, finantat din fonduri europene, care vizeaza instruirea somerilor din Cluj, a fost lansat astazi pe piata.

Proiectul "Servicii integrate pentru ocuparea tinerilor someri - Job Coaching" este realizat de SC Expert Training SRL, in parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj (AJOFM).

"Scopul proiectului este infiintarea unui Job Club si din cate stiu este primul din judet. Grupul tinta este format din 200 de tineri someri cu varste curprinse intre 16 si 24 de ani, pentru a obtine competente pentru a-si gasi un loc de munca. Din cei 200, 100 vor urma cursurile de formare profesionala", a declarat Angela Negrean, manager de proiect.

Tinerii vor primi consiliere in ceea ce priveste tehnicile de cautare a unui loc de munca, consiliere in cadrul Job Club -ului, 6 cursuri de formare profesionala: inspector resurse umane, inspector salarii, manager de proiect, agent de paza, lucrator comercial si curs de limba engleza.

"Tinerii vor intra la aceste cursuri de formare, unde doua treimi se bazeaza pe activitati practice ,care lipseste cu desavarsire cand se termina o institutie de invatamant. La Job Club, vom face mini targuri de locuri de munca, unde vin firmele si discuta cu tinerii", a mai declarat Angela Negrean.

In total, in evidentele AJOFM Cluj sunt 3.000 de someri cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani. De asemenea, la nivelul intregului judet sunt inregistrate aproximativ 11.000 de persoane care primesc indemnizatie de somaj.

Job Clubul va avea sediul pe strada Dorobandilor, nr. 69, unde spatiul este in curs de amenajare.

Comentarii Facebook