Ion Tiriac: Nu iesim din criza in 2012 si o mai ducem in spate


Omul de afaceri Ion Tiric a declarat ca anul 2012 nu va aduce iesirea din criza, mentionand ca numai in 2014 romanilor le va merge mai bine.

"Sa speram ca aceasta criza nu o sa ne loveasca din nou. Noi suntem dependenti, toata lumea, de Statele Unite. Tot ce se intampla acolo, dupa 6 luni sau 3 luni se intampla in Europa, tot ce se intampla in Europa se intampla cu 2 luni inainte in Romania. America este o tara foarte bogata, o tara care este obisnuita cu crizele. Ei au un avntaj enorm: ei tiparesc banii. Cand au nevoie de bani, tiparesc mai mult si intra mai mult in datorii. S-ar putea intampla ca sperantele omenirii sa nu mai fie indeplinite atat de repede sau atat de bine cum credeam toti. Pe de alta parte, Globul se indreapta spre o perioada in care populatia in lumea asta o sa creasca de 2 ori in 30 de ani. Aici este o mare intrebare. Ce se intampla cu apa, in energia. Dar asta este departe de noi", a declarat Ion tiriac.

"Eu am gresit. Am zis ca iesim din criza in 2012. Nu iesim in 2012. Toata lumea sa se pregateasca sa o mai ducem in spate, ca nu avem ce sa facem altceva. Eu sper ca in 2014 sa ne mearga mai bine", a mai spus acesta.

Tiriac a acuzat clasa politica de faptul ca nu ia masuri pentru a da un ajutor omului de afaceri roman, care a fost lovit greu de criza.

"Ne-a schimbat mult criza. Mai mult decat atat, criza a atins mult mai mult omul de afaceri. Pe mine m-a stupefiat faptul ca politicul nu se gandeste cum sa faciliteze si sa impinga omul de afaceri, ala care da de mancare la mii de oameni. Ca sa-l faca pe ala sa nu dea afara oameni si sa se trezeasca ei in mana cu cate 2.000 de la fiecare. La noi somajul e inca bun, dumneavoastra stiti ca in Spania somajul este 20%?", a mai spus Tiriac.

Acesta a mai spus ca si angajatul roman trebuie sa invete ceea ce inseamna un loc de munca. "Pe dea alta parte, romanul trebuie sa invete ceea ce inseamna morala si fidelitate. Eu am avut oameni care i-am luat din scoala, i-am pregatit extraordinar. I-a dat Gheorghita 50 de euro in plus, dupa ani si ani, a plecat. Asta nu exista in alte tari", a mai spus Tiriac, potrivit realitatea.net.

 

Vezi si...

Tiriac: "Totul e deosebit la Cluj, dar Transilvania are nevoie de o autostrada"

Comentarii Facebook