Industria IT din România, lăudată de presă din străinătate

 

Industria IT din România a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani, tot mai multe companii și start-up-uri de succes făcându-și apariția pe piața autohton, iar acest lucru nu le-a scăpat din ochi nici publicațiilor de specialitate din străinătate.


Are cel mai mare număr de angajaţi în tehnologie per capita, aproape 64.000 de specialişti IT, iar printre cele mai de succes exit-uri recente ale ţării se numără Avangate şi UberVu” desrie jurnalista specializată în antreprenoriat Alison Coleman, scena autohtonă din domeniul IT într-un articol publicat în revista americană Forbes, potrivit bussinessmagazin.ro.

Într-un material titrat „România urmăreşte să devină capitala tehnologică a Europei”, aceasta vorbeşte despre cum talentul în IT al românilor, alături de regimul de taxe de 0% pentru specialiștii din acest domeniu, au transformat ţara în unul dintre cele mai prolifice locuri pentru startup-urile din IT.

Astfel, industria IT de la noi din țară atrage tot mai mult atenția străinilor, iar potrivit lui Florin Cornianu, CEO-ul şi cofondatorul 123ContactForm, citat de jurnalista americană, într-un interval de doi ani se va transforma într-un rival serios pentru Londra.

În România, oamenii sunt obişnuiţi să înceapă din nimic şi să crească ceva din acel nimic. Nu am avut parte de iniţiative guvernamentale care să ne ajute să ne creştem afacerile”, a declarat antreprenorul. „Acum, mai multe elemente încep să fie puse cap la cap, inclusiv exit-urile unor antreprenori din afaceri şi transformarea lor în angel investori şi vicepreşedinţi, care îi ajută pe alţi antreprenori să îşi crească propriile companii ”.

Coleman a precizat că importanța unor universităţi de renume din oraşe precum Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Constanţa care oferă constant angajaţi talentaţi, sunt un motor al inovaţiilor în domeniul IT.

Comentarii Facebook