În plină criză, Camera Deputaților cumpără 59 de autoturisme noi. Porsche a câștigat în fața BMW pentru furnizarea a 4 mașini de protocol


​Camera Deputaților, prezidată de liderul PSD Marcel Ciolacu, își va înnoi parcul auto cu 59 de autoturisme, dintre care 4 autoturisme de protocol de la Porsche România și 55 de autoturisme de la Renault, arată datele din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Autovehiculele vor fi livrate până pe 20 decembrie. Parcul auto are 172 de maşini și 2 remorci. În acest moment, în parcul auto sunt 150 automobile, restul maşinilor fiind scoase din circulație, deoarece durata de viață a fost depășită.

Mai mult, dintre cele rămase, peste 50% sunt prea vechi, motiv pentru care este nevoie de întinerirea parcului auto pentru a satisface nevoile instituției. Așa se justifică achiziția în licitație.

Dintre cele 59, 4 sunt de protocol, iar fiecare costă peste 33.000 de euro. Pentru celelalte 55 se plătesc peste 4 milioane de lei. Contractele de achiziții au fost semnate în luna mai a acestui an, iar livrarea autoturismelor trebuie să se facă nu mai târziu de 20 decembrie.

Comentarii Facebook