Impozitul forfetar ar putea ajunge pana la 28% din veniturile unei firme

Reprezentantii IMM-urilor spun ca potrivit formulei de calcul propuse de Ministerul Finantelor, impozitul forfetar poate ajunge in unele situatii chiar si la 28 la suta din veniturile unei firme.

 

Presedintele Consiliului National privind Intreprinderile Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu a dat astazi exemplul unui restaurant din mediu rural, cu o suprafata de 240 de metri patrati, ai carui proprietari, potrivit formulei de calcul, ar trebui sa plateasca un impozit forfetar de 24%, in timp ce pentru un restaurant de aceleasi dimensiuni dintr-un municipiu impozitul ar ajunge la 28%.

 

Nicolescu a spus ca aplicarea unui impozit mai mare decat cota unica de 16% nu face decat sa creasca presiunea asupra firmelor, ceea ce va duce la inchiderea unui mare numar de societati.


"Dupa ce trece criza se poate introduce acest impozit, pana atunci nu va face decat sa inchida si mai multe firme", a spus Ovidiu Nicolescu.

 

Acesta sustine ca introducerea impozitului forfetar nu este oportuna nici in acest an, nici in urmatorul, din cauza crizei economice si pana dupa ce Ministerul Finantelor va face un studiu de impact al acestei masuri.

Comentarii Facebook