Ikea deschide la Cluj o fabrică - surse

 

O fabrică de mobilă și produse derivate din lemn ar putea să se deschidă în Parcul Industrial Tetarom 3 de la  Jucu, a anunțat consilierul judeţean PSD Remus Lăpuşan.

 

Parcul de la Jucu a fost extins cu 24 de hectare prin preluarea unui teren de la USAMV, făcând loc pentru o nouă unitate de producție din industria lemnului şi mobilei.

 

Suntem într-o fază destul de avansată şi, în momentul în care Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna Jucu va fi extins cu 24 de hectare, există un investitor străin care să vină să investească şi să înfiinţeze o unitate de producţie. Este vorba despre o firmă din industria lemnului şi mobilei, care va crea circa 400 de locuri de muncă. Autorităţile judeţene discută extinderea Parcului Industrial Tetarom 3 printr-un transfer de teren cu o suprafaţă de 24 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj către Tetarom. Cred că în acest an vom realiza extinderea”, a spus Remus Lăpuşan, președintele PSD Cluj și consilier județean.

 

Surse politice și din mediul economic precizează că ar fi vorba despre concernul suedez Ikea.

 

Compania a mai avut intenții să vină la Cluj, existând informații să terenul viran de lângă Polus Center ar fi fost rezervat de suedezi pentru deschiderea și a unui magazin.

 

Ikea deține 330 de magazine la nivel mondial, unul fiind la București.

Comentarii Facebook