Hotelul Continental va deveni un ”mini-mall”? Ce magazine se vor deschide în Continental - FOTO

 

Clădirea fostului Hotel Continental a fost restaurată, iar imobilul va fi închiriat unor branduri celebre.

 

Procesul de restaurare a fațadei a durat 2 ani, iar acum clădirea arată ca și la inaugurarea inițială, acum 100 de ani. Hotelul Continental a fost cumpărat de Ioan Bene, după ce a trecut pe la mai mulți proprietari care au lăsat imobilul în paragină și degradare. 

 

Am investit până în prezent peste 3.4 milioane de euro. Nu s-au mai făcut lucrări de anvergură de acum 100 de ani. Am schimbat acoperisul de lemn, s-au făcut lucrări de consolidare a fundațiilor, care erau afectate de trecerea timpului, am întărit structura de rezistență și am montat alte grinzi de susținere. Au fost schimbate toate geamurile, care nu sunt din termopan, așa cum ar crede lumea, ci din lemn. Acoperișul a fost refăcut integral cu materiale importate, de maximă calitate. Toate ornamentele exterioare, stucaturile, au fost refăcute de specialiști din Italia, pe modelele existente, astfel că totul arată ca în anul 1894, anul inaugurării clădirii”, a declarat Ioan Bene, proprietarul clădirii.

 

Maxim, anul viitor vom finaliza și lucrările din interior. Apoi, vom vedea care va fi soarta acestei clădirii. Vă spun sincer că avem oferte de cumpărare, dar avem și oferte din partea unor branduri de renume, la nivel mondial, de închiriere. Clujenii vor putea intra, în centrul Clujului, în magazine ale unor branduri importante, magazine cum pot fi văzute la Paris, Roma, Berlin sau Munchen. Pentru etajele superioare avem oferte din partea altor mulltinaționale”, a mai spus Bene.

 

Hotelul a fost construit în 1894, după planurile unui celebru architect maghiar Lajos Pakey. Iniţial pe acest loc a existat hotelul Naţional, care a fost demolat în 1894, pe locul său fiind ridicat hotelul New York. La parterul hotelului a funcţionat mai mult de o jumătate de secol o cafenea literară şi de presă a oraşului. 

 

Clădirea are peste 9.000 de metri pătrați, fiind structurată pe subsol, parte și trei etaje.

 

Imobilul nu are parcare, așa că varianta amenajării unui hotel nu este fezabilă. 

Comentarii Facebook