Horia Ciorcila, fondatorul BT, si Dragos Damian, CEO Terapia, consilierii premierului Ungureanu


Doi clujeni care conduc firme de top fac parte din consiliul care il sfatuieste pe premierul Mihai Razvan Ungureanu in relansarea economiei.

Consiliul ii are in componenta pe Horia Ciorcila (unul dintre fondatorii Bancii Transilvania (BT) si este presedintele Consiliului de Administratii al BT), Dan sucu (cel care a creat Mobexpert), Dragos Paval (cel care detine cel mai mare retailer roman - Dedeman), Radu Timis (fondatorul CrisTim), Raul Ciurtin ( cel care a adus Albalact - brandul Zuzu - in topul companiilor din sectorul de lactate), Gabriel Comanescu (proprietarul Grup Servicii Petroliere, una din cele mai interesante companii aflate in proprietatea unui antreprenor roman, avand in vedere ca in acest sector sunt numai giganti mondiali), Florin Talpes (cel care a fondat, acum doua decenii, compania Softwin, creatorul celui mai bine vandut produs romanesc in lume - antivirusul BitDefender), Mihai Marcu (cel care a format cel mai mare operator de servicii medicale private - MedLife) sau Gabriel Biris (un cunoscut consultant fiscal si partenerul unei firme de avocatura - Biris Goran). Dintre romanii care sunt in pozitii de top la multinationale, Ungureanu i-a ales pe: Mariana Gheorghe (CEO Petrom, cea mai mare companie din Romania, controlata de grupul austriac OMV), Constantin Stroe (vicepre­sedinte Dacia si cel care stie pe de rost toata industria auto din Romania), Mihai Rohan ("tatal cimentului" si presedintele Carpatcement), Cristian Colteanu (multi ani inalt functionar in Ministerul Afacerilor Externe, iar acum seful pe Romania al General Electric), Dragos Damian (CEO Terapia Rambaxy, cel mai mare producator de medicamente local), Andrei Caramitru (seful pe Europa de Est al unei divizii din cadrul McKinsey - cea mai influenta firma de consultanta din lume; este fiul cunoscutului actor Ion Caramitru) sau Silviu Hotaran (acum consultant, dar a fost timp de 12 ani seful operatiunilor Microsoft in Romania), scrie Zf.ro.

 

Ciorcila este unul dintre fondatorii Bancii Transilvania, care a pornit la drum in 1994, avand un pachet de actiuni de 5%, cel mai mare detinut de un actionar individual.

Ciorcila a mai lansat in anii '90 Astral TV si Storm TV.

 

Dargos Damian are 44 de ani si a mai condus si firmele Zentiva si Actavis. El a absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie si a ocupat functia de office manager la Berlin Chimie, in perioada 1999-2004. El a fost recrutat in echipa de management pe care fondul american de investitii Advent a instalat-o la Terapia.

 

Initiativa premierului Mihai Razvan Ungureanu reprezinta o premiera, fiind pentru prima data cand este constituit un consiliu care sa vina cu solutii la problemele economiei.

Comentarii Facebook