Legea pensiilor a fost promulgată. Românii care vor primi 250 de lei în plus la pensie, de la 1 ianuarie


Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marți, legea pensiilor, adoptată săptămâna trecută în Parlament. 

Astfel pensiile se vor mări , începând cu anul viitor. 

Prima dată acestea vor crește pe 1 ianuarie cu 13,8%, de la 1.785 de lei la 2.032 de lei iar apoi  de la 1 septembrie, pensiile se vor majora în urma recalculării după noua formulă. Până în 2035, ar urma să se egalizeze, treptat, vârsta de pensionare pentru femei şi bărbaţi la 65 de ani, mai spune legea, informează observator.ro.

Proiectul de lege vizează crearea unui cadru legal pentru asigurarea unui sistem de pensii sustenabil din punct de vedere financiar prin instituirea unei formule de calcul bazate pe numărul de puncte realizat de fiecare beneficiar, potrivit principiului contributivităţii, a unui mecanism de indexare a pensiilor clar şi corelat cu realităţile economice.

Pe 20 noiembrie, Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege. Proiectul de lege privind sistemul public de pensii a fost adoptat cu 199 de voturi „pentru”, 39 „contra” şi 17 abţineri.

Legea are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal pentru asigurarea unui sistem de pensii sustenabil din punct de vedere financiar prin instituirea unei formule de calcul bazate pe numărul de puncte realizat de fiecare beneficiar, potrivit principiului contributivităţii, a unui mecanism de indexare a pensiilor clar şi corelat cu realităţile economice.

Comentarii Facebook