Guvernul vrea sa acorde facilitati celor care isi cumpara masini electrice

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat ca statul ar putea acoperi diferenta de cost intre o masina normala si una electrica, adica in jur de 5.000 de euro.

 

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, sustine ca programul se va adresa pentru inceput institutiilor publice care vor sa isi schimbe masinile vechi.

 

"Am facut un calcul. Diferenta de pret dintre o masina electrica si una normala cu performante similare este de aproximativ 5.000 de euro si atunci ne-am gandit ca institutiile care au o masina veche pe care vor sa o caseze prin programul Rabla si in locul ei sa-si cumpere o masina electrica sa primeasca sase vouchere in loc de unul. Prin ordonanta de urgenta vom stabili exact procedura prin care acest lucru se va putea realiza", a declarat Laszlo Borbely, citat de Mediafax.

 

Ministrul a precizat ca aceste facilitati ar putea fi acordate fie prin programul Rabla, fie prin subventionare directa. Laszlo Borbely sustine ca in prezent in Romania nu este in circulatie niciun autovehicul suta la suta electric.

Comentarii Facebook