Guvernul e cu ochii pe Cluj! Boc se laudă că a primit 8 milioane de lei pentru metrou și tren metropolitan


  • Clujul a primit 8 milioane de lei pentru metrou și tren metropolitan
  • Boc este mulțumit de alocările făcute

Primarul Emil Boc laudă Guvernul pentru că a alocat 8 milioane de lei pentru proiectele de construire a metroului și a trenului metropolitan. ”8 milioane de lei pentru trenul metropolitan și metrou. E mică față de nevoi, dar e în raport cu ceea ce am cerut. Guvernul actual are ochiul spre Cluj”, a spus primarul Emil Boc. 

Costurile celor două proiecte: Tren Metropolitan Cluj - 200 milioane de euro / Metrou Cluj - un miliard de euro

Suma este mică dacă ne uităm la costurile celor două proiecte. 

Metroul va costa cel puțin un miliard de euro, iat trenul metropolitan 150 - 200 de milioane de euro.

Ați votat azi extinderea traseului trenului metropolitan, inclusiv cu comuna Gârbău, cu o stație la Nădășelu, care înseamnă o acoperire a distanței de 43 de km de la Nădășelu până la Bonțida, cu mai multe stații. Sunt 23 de stații pe care le vom avea. Capacitatea de transport este de 900 de pasageri pe oră și sens, cu o viteză de circulație de 30 - 35 km/h. Valoarea de investiție este de 150 - 200 de milioane de euro. Termenul de finalizare a studiului de fezabilitate este luna august. Suntem în grafic în acest moment, în vederea realizării lui. După aprobarea lui prin  hotărâre de Guvern va fi depus spre finanțare la Uniunea Europeană”, a precizat primarul Emil Boc.

Metroul va costa un miliard de euro și va avea o lungime de 20 km.

Metroul are două etape de implementare. Prima etapă este din Florești, dintr-o zonă pe care o vor stabili specialiștii, dar care să permită posibilitatea tuturor celor care locuiesc în Florești, astfel încât, trecînd pe la Spitalul de Urgență, unde va fi un nod extrem de important având în vedere acest obiectiv important, și apoi la Polus, după care metroul intră în Cluj-Napoca și vor fi stații până la Podul IRA, pe o distanță de 20 de kilometri”, a explicat primarul Emil Boc.

În Florești ne propunem să avem metrou de suprafață pentru că avem în proiect și centura metropolitană, în contextul în care va fi gata centura metropolitană, care vine de la autostradă și înconjoară Clujul prin Făget și ajunge la Câmpenești”, a mai spus Boc.

Metroul ar urma să ajungă până la Podul IRA, de unde ar face legătura cu trenul metropolitan, care duce la Dej.

Numai studiile pentru cele două lucrări costă 35,92 milioane de lei, adică 7,43 milioane de euro, cu TVA inclus.

Comentarii Facebook