Guvernul a simplificat sistemul de contabilitate pentru firmele mici. Vezi aici modificarile

Hotararea adoptata de Guvern va afecta 349.000 de firme, cu cifre de afaceri de pana la 35.000 de euro si cu active de pana la 35.000 de euro.

 

Modificarea Legea Contabilitatii a fost aprobata in sedinta de Guvern. "349.000 de firme au un sistem simplificat de contabilitate ca o masur? de debirocratizare si de sustinere a mediului de afaceri", a declarat la finalul sedintei premierul Emil Boc.

 

Potrivit hotararii adoptate, sistemul simplificat de contabilitate este valabil pentru firmele care au o cifra de afaceri de 35.000 de euro si active de pana la 35.000 euro la 31 decembrie anul precedent.

 

"Aceste entitati vor intocmi in loc de cinci situatii financiare, ci doua, vor intocmi un bilant si un cont de rezultate simplificate, nu vor mai intocmi situatia fluxurilor de numerar, situatia modificarii capitalului si notele explicative. Totodata, aceste entitati vor aplica un plan de conturi simplificat. In momentul de fata, planul de conturi cuprinde vreo 400 de conturi, planul de conturi simplificat va cuprinde 50 de conturi. Mai mult decat atat, eu am dat un ordin, tot pentru aceste entitati, sa nu mai depuna bilant contabil la 6 luni, deci vor depune numai situatii financiare anuale", a declarat ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

 

Potrivit acestuia, la firmele mici contabilitatea va putea fi tinuta de directorul financiar, de un expert contabil sau de o persoana fizica cu studii economice superioare.

Comentarii Facebook