Luni 30 Ianuarie

Guvernatorul Mugur Isarescu a MINȚIT. El încasează și pensie și salariu

 

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, declara la începutul lunii august 2016 că el nu și-a depus cererea de pensie, cu toate că s-a pensionat în 2014. El a precizat că s-a mulțumit numai cu venitul de 13.600 de euro. 

 

Oficialii BNR au recunoscut însă, vineri, 2 septembrie, că Mugur Isărescu a avut un venit lunar suplimentar de 5.000 de euro ”indemnizația de pensionare”, scrie Digi 24.

 

Informația a fost furnizată de oficialii pentru comunicare ai BNR abia după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) precizat că Isărescu a avut, în medie net în 2015, un venit lunar de 21.000 de euro, cu 5.000 de euro mai mare decât cel comunicat, de către responsabilii Băncii Naționale.

 

Dan Suciu, purtător de cuvând al BNR a spus: ”Este vorba de o indemnizatie de pensionare, pe care n-am luat-o in calcul”.

 

La începutul lunii august, chiar Mugur Isărescu a vorbit despre salariul lui și a spus că nu ia și pensie.

 

Consiliul de administratie al BNR a decis sa faca publice minutele sedintelor de politica monetara a consiliului si veniturile realizate de membrii Consiliului de Administrație. Am decis si am luat aprobarea consiliului de administrație sa prezint in avans salariul net si indemnizatia de conducere care revin guvernatorului BNR. Salariul net este de 42 de mii, salariul net lunar, 42.727 lei adica 9.495 de euro, iar indemnizatia lunara de președinte al Consiliului de administrație BNR este de 18.476 de lei adica 4.106 euro, la cursul de 4, 5 lei pt euro. Total venit lunar 61.203 lei, adica 13.601 euro”, a spus Isărescu.

 

Guvernatorul BNR a afirmat că nu ia și pensie pe lângă această sumă.

 

Conform Codului Muncii, începând cu 1 iunie 2014, la împlinirea vârstei de 64 ani și 10 luni am îndeplinit condițiile cumulative de muncă și stagiu de pensionare, dar contractul meu de muncă cu Banca Națională a continuat pe baza deciziei Parlamentului de numire în funcția de guvernator. Nu am depus cerere de pensie la Casa Teritorială de pensii și, ca urmare, nu mi s-a calculat, nu mi s-a stabilit, nu am încasat pensia și nu s-a cumulat pensia cu salariul. Am considerat că acesta este un gest normal și frumos să nu încasez și pensia atâta vreme cât încasez un salariu de la BNR. Pensia va intra în plata după depunerea acestui dosar și nu se plătește sub nicio formă retroactiv, indiferent când are loc această depunere a dosarului”, a subliniat Isărescu.

Comentarii Facebook