Gazul se va scumpi in urmatoarea perioada din cauza frigului, anunta GDF SUEZ Romania

Compania GDF SUEZ Romania a anuntat ca din cauza frigului a fost nevoita sa majoreze de patru ori importurile de gaze naturale in Romania, asa ca toate aceste costuri se vor regasi in facturile platite de populatie si agentii economici.

"Pentru a garanta siguranta alimentarii, GDF SUEZ Energy Romania a decis cresterea cantitatii preluate direct din import la o valoare de peste patru ori mai mare decat cantitatea preluata inaintea aparitiei valului de frig, si care reprezinta in acest moment 35% din totalul importului curent al Romaniei. Toate aceste actiuni de siguranta a livrarilor, traduse prin cresterea cantitatilor din import, al caror pret este de doua ori mai mare decat cel al gazelor din productia interna, vor induce desigur costuri suplimentare, conducand la o crestere a pretului la consumatori in perioada imediat urmatoare", anunta reprezentantii GDF SUEZ Romania, citati de Mediafax.

Compania a livrat anul trecut in Romania cu 10 - 15 % mai putine cantitati de gaze naturale atat din cauza crizei economice, dar si deoarece iarna anului 2009 a fost mult mai blanda, asa ca s-au inregistrat facturi mai mici.

"Pentru clientii rezidentiali, conditiile meteo din ultimele zile, caracterizate prin temperaturi deosebit de scazute pe intreg teritoriul Romaniei, au condus la inregistrarea unui consum zilnic pentru GDF SUEZ Energy Romania de 24 milioane metri cubi, fata de un nivel de 16 milioane metri cubi atins in mod normal in aceasta perioada a anului", sublineaza reprezentantii companiei.

GDF SUEZ Romania este unul dintre cei mai importanti furnizori de gaze naturale din tara noastra, cu 1,2 milioane de clienti. Compania a preluat Distrigaz Sud in 2005, iar ulterior grupul francez GDF a fuzionat cu firma SUEZ din Belgia.

Comentarii Facebook