Fumătorii primesc VEŞTI PROASTE. Decizia e luată de scurt timp

 

Parlamentul European a aprobat miercuri modificarea Directivei privind produsele din tutun, care întărește normele privind modul în care ţigările sunt fabricate, produse și prezentate în UE.

 

Consiliul și Parlamentul European au solicitat în mod repetat revizuirea directivei din 2001. Principalele modificări sunt legate de ţigările aromate şi de ţigările electronice. Mentolul este considerată o aromă caracteristică şi va fi interzisă. 

 

Avertismentele obligatorii vor fi plasate pe ambele părți ale pachetului de țigări şi se vor interzice ţigările cu arome. De asemenea, vor fi oprite de la comercializare pachetele "stil ruj". Aceste măsuri vor pune capăt comercializării produselor care pot atrage copii și adolescenți. 

 

Sunt deosebit de încântat că Parlamentul a aprobat pe deplin noile norme privind tigarile electronice, care introduc standarde de siguranță și de calitate pentru a proteja consumatorii”, a spus comisarul pentru sănătate, Tonio Borg scrie europa.eu.

 

Statisticile arată că zi mor 700.000 de oameni din cauza fumatului.

 

Nicotina este clasificată ca și substanţă toxică, urmând să existe un nivel maxim de concentrație de nicotină pentru ţigările electronice și un volum maxim al cartuşelor, scrie și realitatea.net.

 

Noua directivă va intra în vigoare în mai 2014. Statele membre UE vor avea doi ani la dispoziție pentru a aduce legislația națională în conformitate cu directiva revizuită.

Comentarii Facebook