Fiscul, cu ochii pe vacanțele românilor. ANAF „vânează” pe Facebook și Instagram averea nedeclarată


Fotografiile din vacanţă și obiectele de lux postate pe reţelele de socializare îi pot da de gol pe românii cu bani nedeclaraţi. ANAF vânează pe Facebook poze din concediile de lux, iar posesorii lor vor trebui să justifice de unde au avut bani să meargă în destinaţii exotice.

Atenție mare cu ce vă lăudați pe rețelele sociale și nu doar din cauza hoților. De acum înainte, și Fiscul vă vânează fotografiile cu lux și opulență și vă iau la puricat veniturile. Începând cu data de 1 iulie 2022, ANAF va derula controale ample în toată țară, scrie Antena 3.

Cei de la ANAF au promis că de la 1 ianuarie 2023, când se vor debloca angajările la stat, atunci vor face mult mai multe angajări și automat inspectorii ANAF se vor muta în mediul online, acolo unde știm foarte bine că românii obișnuiesc, unii dintre ei, să posteze diverse poze care nu au legătură cu realitatea, notează sursa citată. 

Mașini scumpe sau vacanțe exorbitante vor intra în ochii inspectorilor ANAF, pentru că în perioada  2016-2019 s-a făcut o analiză la nivelul țării noastre și aceasta a scos la lumină cifre impresionante. Peste 560.000 de români nu pot justifica o sumă de 20 de miliarde de euro. De aceea, inspectorii ANAF au realizat că ar trebui să caute mai bine în Social Media.

Comentarii Facebook