Firmele din Transilvania vor 123 de milioane de euro de la UE

Aproape 500 de cereri de finantare au fost depuse pe Programul Operational Regional (POR) din Regiunea de Nord-Vest. Aceasta cifra reprezinta 17 la suta din totalul cererilor de finantare depuse la nivelul tarii. Firmele care au depus proiecte au cerut finantari nerambursabile in valoare de 123 de milioane de euro.

Potrivit reprezentantilor Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest (ADRNV), au fost semnate pana in acest moment contracte de finantare pentru 88 de proiecte din regiunea Transilvania de Nord.

Cele  mai solicitate domenii au fost imbunatatirea infrastructurii de transport, acelei sociale si reabilitarea infrastructurii din invatamant. Pe aceste axe, proiectele depuse depasesc de doua ori ca si valoare sumele alocate Programului Operational Regional.

Nu a fost depus inca niciun proiect pentru reabilitarea siturilor poluate, desi sunt alocate pentru acest segment 28 de milioane de euro. Putine cereri au fost depuse si pentru sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor, unde din cele aproape 20 de milioane de euro alocate au fost solicitate doar 8,5. Consiliul de Dezvoltare Nord-Vest a propus Autoritatii de Management a acestui program realocarea banilor neutilizati spre alte domenii.

Comentarii Facebook