FANY contestă în instanță retragerea LICENȚELOR din Florești și Apahida

 

Firma Fany a anunțat că a contestat în instață decizia Autorității Rutiere Române de retragere a licențelor de trasport din Apahida și Florești. 

 

În 09.04.2014, Agenția Teritoriala A.R.R. Cluj a emis Adresa nr.3064/2014 prin care am fost înștiințați cu privire la retragerea a 12 licențe de traseu. Aceasta adresa nu cuprinde motivele de fapt si de drept care sa justifice legal adoptarea acestei masuri, aratandu-se doar ca aceasta a fost solicitarea Consiliului Judetean Cluj din data de 01.04.2014. Motivarea actului administrativ este o conditie de baza a legalitatii acestuia, o garantie a eradicarii arbitrariului si abuzului de drept in activitatea autoritatilor publice. Dreptul particularului de a fi informat cu privire la motivele pentru care se aduc atingeri drepturilor și intereselor sale este un drept prevăzut de Constituția României, recunoscut atât pe plan intern, cat si la nivel comunitar”, precizează conducerea Fany.

 

Reprezentanții firmei susțin că s-a produs un abuz. ”Am atacat deja masura nelegala a retragerii licentelor de traseu, intelegand sa ne aparam drepturile castigate legal in cadrul unei proceduri publice si concurentiale si am solicitat, in fata instantei de judecata, suspendarea executarii acestei masuri abuzive si nelegale, cerere care va fi solutionata in procedura de urgenta”, mai adaugă Fany.

 

Patronul Fany, Ștefan Cadar, este în arest de mai bine de 30 de zile, după ce a mituit un oficial de top din cadrul ARR pentru a afla date confidențiale din licitația pentru transportul de persoane din județul Cluj. 

 

Cadar a discutat direct cu Daniela Dobrilă, director la Direcţia Licenţe din cadrul Autorității Rutiere Române (ARR) Bucureşti. Omul de afaceri s-ar fi deplasat în perioada noiembrie - decembrie 2013, în mai multe rânduri, la Bucureşti pentru ”a rezolva” licitația. 

 

Pentru sprijinul promis în câștigarea licitației, inculpata Dobrilă Daniela ar fi acceptat şi ar fi primit de la cei doi oameni de afaceri, nemijlocit sau prin intermediari, bunuri şi bani cu titlu de mită: un autoturism, un televizor, boxe, suma de 10.000 lei, un mp3 player şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte (valoarea totală fiind de cca 12.000 euro). De asemenea, în acelaşi scop de favorizare a firmei inculpaților, a rezultat că inculpata Dobrilă Daniela ar fi pretins de la soții Cadar Eronim Ştefan şi Cadar Olezia remiterea a două calculatoare laptopuri marca Apple, în valoare de cca 3500 euro”.

 

La data de 18.11.2013, consecutiv cu înmatricularea autoturismului, inculpata Dobrilă Daniela ar fi întreprins demersurile necesare şi ar fi emis un act (punct de vedere al ARR), datorită căruia, la data de 25.11.2013 Tribunalul Cluj a dispus suspendarea actului administrativ al CJ Cluj. Consecinţa directă a acestei hotărâri, urmărită de soţii Cadar, ar fi constat în reintroducerea în licitaţie a unor trasee de transport persoane”, precizează procurorii DNA Cluj.

 

FANY și-a pierdut LICENȚA de transport din Zona Metropolitană

Comentarii Facebook