Factura de termoficare ar putea creste la Cluj cu 35 % fata de anul trecut


Regia Autonoma de Termoficare Cluj a anuntat ca factura la apa calda si incalzire ar putea creste cu 35 % in urma eliminarii subventiei de la bugetul de stat. Factura nu va fi influentata, insa, o data cu majorarea TVA -ului cu 5 procente.

"Consiliul local si R.A. Termoficare Cluj-Napoca vor continua programul de subventionare a energiei termice livrata populatiei, astfel incat, in eventualitatea eliminarii subventiei de la bugetul de stat, majorarea pretului facturat sa fie de maxim 35%", a declarat pentru Raimonda Boian, purtatorul de cuvant al RAT Cluj.

Oficialii Regiei sustin ca programul local de subventionare va fi mentinut deoarece costurile cu furnizarea agentului temic au scazut cu 28% in urma investitiilor de 10 milioane de euro in modernizarea centralelor de cartier.

Conducerea Regiei de Termoficare ii sfatuiesc pe clujeni sa nu isi monteze centrale termice din cauza riscurilor existente.

"Valoarea investitiei, cresterea pretului gazului, cresterea contributiei la factura pentru spatiile comune si pana la pericolul de explozie", a mai spus Raimonda Boian.

Comentarii Facebook