Duminica 28 Aprilie

Exproprierile pentru Metroul Clujului rad jos clădiri din Cluj-Napoca. Dispar terase și se alocă zeci de milioane de lei pe terenuri


Guvernul alocă aproape 300 de milioane de lei pentru exproprierile pentru Metroul Clujului, iar pe listă sunt câteva clădiri sau terenuri ale unor instituții importante.

Foarte mulți bani vor merge spre proprietarii de terenuri din Sopor și Gheorgheni, peste 100 de milioane de lei, acolo terenurile fiind scumpe.

Sunt și case care vor fi demolate în zona centrală, dar și imobile ale unor instituții publice. Spre exemplu, pe Calea Moților va fi demolată o casă, iar în centru alte 9 imobile de locuințe pentru care se vor achita despăgubiri de 30 de milioane de lei. 

UMF Cluj va pierde o clădire din zona centrală a orașului, cu subsol, parter și trei etaje, pentru care va primi o despăgubire de 14.132.982 de lei.

De asemenea, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului va pierde o curte de de 1432 mp, pentru care va primit suma de 6.751.880 lei.

Hotelul Univers T va pierde o curte, pentru care va fi despăgubit cu 507.150 lei.

Între cei cu terenuri în Sopor se află și europarlamentarul Rareș Bogdan, acționar la firma Trend Communication SRL, care are acolo 3000 de mp și care va primi 1,5 milioane de lei de la bugetul național.

În Florești, Kaufland va primi despăgubiri de 2,5 milioane de lei pentru terenul de la fostele ferme, unde nu a mai putut ridica un magazin.

De asemenea, Ursus va pierde terasele de pe Calea Mănăștur, nr. 2 - 6. Este vorba despre 260 de mp de terase și 600 de mp de platforme betonate, pentru care va primi 2,4 milioane de lei despăgubiri.

Un politician clujean curajos îl scoate la tablă pe Emil Boc: Din cauza întârzierilor, Metroul Clujului riscă să rămână fără finanțarea europeană

Comentarii Facebook