Un politician clujean curajos îl scoate la tablă pe Emil Boc: Din cauza întârzierilor, Metroul Clujului riscă să rămână fără finanțarea europeană


USR Cluj-Napoca îi cere de urgență clarificări primarului Emil Boc cu privire la întârzierile repetate în organizarea licitației pentru atribuirea contractului de supervizare a lucrărilor la magistrala de metrou din municipiu.

Fără această licitație de supervizare a lucrărilor nu se poate face nimic.

Conform ultimelor informații din sistemul SICAP, licitația pentru supervizarea metroului a fost amânată pentru a patra oară, noua dată limită pentru depunerea ofertelor fiind 12 ianuarie 2024. Având în vedere că proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și că toate contractele trebuie semnate până la sfârșitul acestui an, USR Cluj consideră că aceste întârzieri repetate pun în pericol atragerea banilor europeni.

Președintele USR Cluj-Napoca, Viorel Băltărețu, a declara că ”amânarea repetată a licitației pentru contractul de supervizare este îngrijorătoare și pune sub semnul întrebării capacitatea administrației Boc de a duce la bun sfârșit acest proiect. Conform declarațiilor fostului ministru USR al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, făcute chiar aici la Cluj, proiectul metroului din Cluj prezintă un «factor de risc ridicat», iar primarul Emil Boc a garantat că va reuși să-l realizeze cu cariera politică pe masă”.

USR Cluj-Napoca îi cere primarului Emil Boc să clarifice public care sunt sursele de finanțare alternative, dacă prin noile amânări ale licitației pentru supervizare se pierde finanțarea europeană pentru construcția metroului din municipiu. De asemenea, USR mai cere o informare transparentă a opiniei publice cu privire la stadiul actual al proiectului și la riscurile de neîncadrare în termenele impuse de PNRR până la finalul acestui an.

În contextul modificării PNRR, România a renunțat la investiții de 750 de milioane în infrastructura spitalicească sau 250 de milioane la împăduriri, investiții care ar fi avut șanse de implementare, în schimb, iată că s-au luat decizii care sa dea bine politic, dar care ne vor costa financiar mai mult.

Comentarii Facebook