Evoluția chiriilor din marile orașe în luna mai. Clujul a reușit ‘performanța’ de a crește din nou prețurile deja exorbitante pentru chirii


Prețul inchirierii apartamentelor din marile orașe ale țării au continuat să crească și în luna mai, însă Clujul, alături de Capitală, rămân cele mai scumpe oraș, cu prețuri care depășesc și 600 de euro pentru apartamentele cu trei camere.

Alături de București, Clujul rămâne cel mai scump loc de locuit din țară, la polul opus se află orașe precum TImișoara, Iași și Constanța.

„Pe parcursul lunii mai, chiria medie pentru o garsonieră din cele mai mari centre regionale din țară a variat între 220 de euro și 300 de euro. Pentru apartamentele de două camere, costul mediu s-a situat între 350 de euro (în Timișoara) și 460 de euro (în Capitală și Cluj-Napoca), în timp ce pentru cele de trei camere, prețurile medii au oscilat între 400 de euro și 640 de euro”, se arată într-un comunicat al platformei imobiliare.ro.

În Cluj-Napoca, prețurile solicitate au stagnat la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 460 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 599 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă creștere a prețurilor față de aceeași perioadă a anului trecut s-a înregistrat la apartamentele cu trei camere, unde prețul acestora a crescut cu 15,5%.

În Brașov, chiriile se situează la un nivel mediu de 280 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 550 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. Pentru brașoveni, creșterea prețului de închiriere a apartamentelor cu trei camere a înregistrat o creștere anuală de 14,8%.

În Constanța, chiriile ajung la 263 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 550 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. Prețurile apartamentelor cu o cameră din Constanța au crescut considerabil, cu 20,3%, față de luna mai a anului trecut.

În Iași, proprietarii solicită, în medie, 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 370 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 450 euro pe lună pentru unul cu trei camere. Moldovenii au crescut prețurile chiriilor pentru două camere cu 10,4%, față de acum un an.

În Timișoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru două camere și 400 de euro pe lună pentru trei camere. Timișorenii au văzut o creștere de 9,3% pentru închirierea apartamentelor de trei camere, față de luna mai a anului 2022.

Comentarii Facebook