Miercuri 24 Aprilie

Europa începe să rămână fără motorină. Criza va ajunge la un apogeu în primăvara anului viitor


Mai multe țări din Europa încep să rămână fără motorină. Stocurile de motorină din nord-vestul Europei vor atinge cel mai scăzut nivel din ultimii 12 ani la începutul primăverii următoare, potrivit unei prognoze a companiei de consultanță Wood Mackenzie.

Se estimează că stocurile din martie vor fi cele mai scăzute înregistrate vreodată începând din 2011, scrie Bloomberg

Țările din Europa încep să rămână fără motorină. Prețul ar putea exploda în perioada următoare

Absența livrărilor de motorină rusească și întreruperea producției de combustibil în Franța au dus la o criză de diesel în mai multe țări din Europa, potrivit șefului rafinăriei spaniole Repsol SA.

În unele țări europene rămânem fără distilate intermediare din petrol”, a declarat directorul executiv, Josu Jon Imaz, referindu-se la categoria de produse petroliere care includ motorina, păcura și combustibilul pentru avioane. „Există previziuni cu privire la prețuri mari la motorină în următoarele luni”, a mai spus el, potrivit Bloomberg.

Europa a fost multă vreme un importator net de distilate medii sau intermediare, în special în această perioadă a anului, din cauza cererii de încălzire pe timp de iarnă.  

Rusia a contribuit în acest an la o piață deosebit de strânsă, cauzată atât de previziunea unei aprovizionări mai reduse, cât și a deciziei unor companii de a folosi motorină în loc de gazul natural extrem de scump. Chiar și Statele Unite au rezerve reduse de motorină.  


Comentarii Facebook