Joi 7 Iulie

Este oficial! Premierul Nicolae Ciucă a anunțat creșterea pensiilor și a alocațiilor


Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri dimineața, creșterea pensiilor și a alocațiilor. 

Aprobăm azi creșterea indemnizației pentru pensionari. Stabilim majorarea punctului pensiei cu 10% de la 1 ianuarie anul viitor, la 1.586 de lei.

Decidem creșterea indemnizației sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei la 1000 de lei, începând cu anul 2022.

De asemenea, majorăm alocația de stat și instituim acordarea de anul viitor a unei indemnizații suplimentare pentru persoanele cu dizabilități, respectiv a 13-a indemnizație. Mai exact, alocația de stat pentru copii crește la 600 de lei pentru copiii în vârstă de până la 2 ani, sau până la 3 ani în cazul celor cu dizabilități. 

De asemenea, alocația de stat va crește la 243 lei pentru copiii cu vârstă între 2 și 18 ani, dar și după această vârstă pentru tinerii care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.

Doresc să subliniez că alocația de stat se cumulează cu indemnizația lunară, cu stimulentul lunar, sau stimulentul de inserție.

Printr-o altă măsură stabilim acordarea în mod excepțional a unei indemnizații suplimentare, cea de-a 13-a, pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de venituri. Indemnizația compensatorie se acordă o singură dată, anul următor, în luna ianuarie”, sunt primele declarații ale premierului Nicolae Ciucă. 


Comentarii Facebook