Emil Boc: Ar putea urma trei trimestre consecutive de crestere economica


Premierul Emil Boc a anuntat ca "Romania are toate sansele sa aiba trei trimestre consecutive de crestere economica", adica ultimele din 2011 si primul din 2012.

Boc sustine, insa, ca nu sunt motive de sarbatoare si de sampanie.

"Romania are toate sansele sa aiba trei trimestre consecutive de crestere economica daca Statistica va confirma datele pe care noi le avem la Ministerul Finantelor. Adica, au fost trimestrul IV, trimestrul I si trimestrul II, trei trimestre consecutive de crestere economica. Datele le vom afla la mijlocul lunii august. Aceste date confirma directia pozitiva de crestere economica pe care este tara", a declarat, vineri, la Cernavoda, premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

Intre semnalele pozitive mentionate de premier se numara si incheierea a mii de contracte de munca in ultimele luni. Emil Boc a mai adaugat ca beneficiile acestei cresteri economice vor fi simtite in 2012.

"Trebuie sa fim extrem de prudenti si sa nu facem pasi inapoi in privinta reformelor si sa nu cadem in patima populismului", a precizat seful Executivului.

Romania a iesit din recesiune in primul trimestru al acestui an, cand PIB -ul a crescut timid cu 0,7%, fata de ultimul trimestru al anului 2010.

Romania a intrat in recesiune in trimestrul al treilea din 2008.

 

Vezi si...

Boc: Romania iese din criza la finalul lunii martie - VEZI VIDEO

Comentarii Facebook