Electrica Transilvania Nord, compania clujeana de stat condusa de un tanar de 28 de ani, a ajuns in atentia FMI

 

Societatea de stat Electrica Furnizare Transilvania Nord a fost inclusa, alaturi de alte opt companii, in lista firmelor monitorizate de Fondul Monetar International.

 

Alaturi de Electrica Furnizare Transilvania Nord, pe lista au mai fost incluse companiile Tarom, Posta Romana, Oltchim, SNLO, Complexul Eenergetic Turceni, Electrica Serv, Interventii Feroviare si Telecomunicatii CFR, informeaza Mediafax.

 

Compania Electrica Furnizare Transilvania Nord este condusa de El Hayes Arthur Roland, de 28 de ani, care a fost numit in data de 10 august 2010 in functia de director general al furnizorului de energie electrica de stat.

 

Vezi aici CV-ul tanarului director

Un tanar de 28 de ani, fara experienta in domeniul energetic, a ajuns director general al Electrica Transilvania Nord

 

Pe lista companiilor monitorizate de FMI au mai fost mentinute CFR, CFR Calatori, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, Compania Nationala a Huilei, Termoelectrica, Metrorex, CFR Marfa, Electrocentrale Bucuresti si Societatea Comerciala Electrificare CFR. Singura companie scoasa de pe lista este Administratia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF). ANIF a fost scoasa de pe lista companiilor monitorizate dupa ce datoriile bugetare acesteia au scazut anul trecut de la 65,7 milioane lei la 1,9 milioane lei.

 

Guvernul si FMI anticipeaza pentru companiile monitorizate o crestere a stocului de arierate de la 18,8 miliarde lei, la sfarsitul anului trecut, la 19,5 miliarde lei in primul semestru al acestui an. Evolutia datoriilor ar urma insa sa aiba un trend descendent, in scadere la 19 miliarde lei, la finele lunii septembrie, si la 18 miliarde lei, la sfarsitul acestui an.

 

Foto: electricafurnizaretn.ro

Comentarii Facebook