Miercuri 24 Aprilie

Efectul Prima Casa 2: la Cluj apartamentele s-au scumpit cu 5% intr-o luna

Dupa anuntarea programului Prima Casa 2, in luna februarie, apartamentele vechi s-au scumpit la Cluj cu pana la 5 procente, in timp ce locuintele noi au ajuns la cel mai scazut nivel de la inceputul crizei.

 

Potrivit analizei facute de Imobiliare.ro, unul dintre cele mai importante site-uri de tranzactii din tara, preturile apartamentelor vechi a crescut in februarie fata de luna ianuarie cu 4,7% in cazul apartamentelor cu doua camere, cu 3,2% la cele cu o camera si doar cu 0,8 procente pentru locuintele cu trei camere. Specialistii estimeaza ca pretul mediu pentru un metru patrat de su[prafata utila intr-un apartament vechi este de 1.057 euro.

 

"Oferta foarte generoasa si variata de apartamente noi de pe piata imobiliara clujeana accentueaza diferentele de pret dintre apartamentele vechi si cele noi: paradoxal, pretul cerut pentru prima categorie este cu 19% mai mare", se arata in analiza publicata de imobiliare.ro.

 

Potrivit aceleiasi surse, pretul mediu cerut pentru apartamentele din blocurile noi a ajuns la 887 euro/mp suprafata utila, ceea ce reprezinta cea mai mica valoare de la inceperea crizei.

 

Programul Prima Casa 2 incepe saptamana viitoare, a anuntat Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor. El a spus ca programul incepe pentru achiztia de locuinte vechi si noi, iar procedurile pentru constructia de locuinte in asociere vor fi aprobate abia in urmatoarele doua saptamani.

Comentarii Facebook