Vineri 21 Februarie

E.ON Gaz investește 90 de milioane de lei în refacerea rețelei din Cluj-Napoca! VEZI care sunt străzile incluse în program


E.ON Gaz anunță investiții de 90 de milioane de lei în refacerea și modernizarea branșamentelor de gaze naturale din Cluj-Napoca, Turda, Gilau, Soporul de Câmpie și Gherla.

Astfel, în judeţul Cluj, sunt în diverse stadii de execuţie mai multe proiecte de investiţii care vizează înlocuirea conductelor şi branşamentelor de gaze naturale atât în municipiul Cluj Napoca (30 kilometri), cât şi în localităţile Turda, Gilău, Soporul de Câmpie şi Gherla (30,2 kilometri).

Numai în municipiul Cluj Napoca, până în anul 2015, vor fi modernizaţi aproximativ 160 de kilometri din reţeaua de gaze naturale, valoarea totală a proiectelor de  investiţii fiind estimată la aproximativ 90 de milioane de lei. Modernizarea infrastructurii de gaze naturale va duce la creşterea siguranţei în alimentarea cu gaze naturale, precum şi la sporirea confortului  consumatorilor care vor beneficia de servicii de distribuţie calitativ superioare”, declară dl Virgil Metea, Directorul General E.ON Gaz Distribuţie S.A.

Lucrările din municipiul Cluj Napoca vizează modernizarea infrastructurii pe mai multe străzi, între care: Rahovei, Tribun Andreica, Mecanicilor, Constantin Brâncoveanu, Heltai, Jiului, Progresului, Constanţa, Fagului, Meseş, Mihai Romanu, P-ţa Unirii, Traian Moşoiu, Şcolii, Dorobanţilor (parţial), Sandor Petofi, Iugoslaviei, Liviu Rebreanu, Bisericii Ortodoxe, Petre Ispirescu, Mihai Eminescu, C-tin Nottara, Mălinului, B.P.Haşdeu şi Castanilor, precum şi străzile Republicii, Donath, G. Doja, Scorţarilor, Tatra, Burebista, Cosminului şi Mărăşeşti.

Anul trecut, E.ON Gaz Distribuţie a modernizat reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din judeţul Cluj pe o lungime de peste 80 km, din care 60,5 km au fost înlocuiţi, iar circa 20 km au fost protejaţi catodic. Totodată, reţeaua a fost extinsă cu peste 12 km pentru a deservi noi consumatori.

De asemenea, au fost modernizate 11 staţii de reglare-măsurare pentru îmbunătăţirea parametrilor de alimentare cu gaze naturale a consumatorilor. Valoarea totală a investiţiilor derulate de companie în judeţul Cluj a depăşit  20,5 milioane de lei.

În 2011, în municipiul Cluj Napoca reţeaua de distribuţie a gazelor naturale a fost reabilitată pe o lungime de circa 31,5 kilometri, în urma unor investiţii care au depăşit 10,5 milioane lei.

Pentru îmbunătăţirea parametrilor de alimentare cu gaze naturale a consumatorilor din municipiul Cluj Napoca au fost modernizate 7 staţii de reglare măsurare, investiţiile pe acest segment ridicându-se la circa 1 milion de lei.  

Totodată, în localitatea Câmpia Turzii a fost realizat un proiect de investiţie prin care au fost protejaţi catodic 20 de kilometri de conducte şi branşamente.

Comentarii Facebook