E oficial! Partidele au ajuns la un consens și anunță de când scade TVA-ul


Partidele politice aflate la guvernare s-au reunit, joi, pentru discuțiile finale privind măsurile reducerii TVA-ului, prevăzute în noul COd Fiscal.

Astfel, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că s-a ajuns la un consens, iar TVA-ul va scădea treptat, la 20% în 2016 și la 19% în 2017.

Am finalizat discuțiile cu toate partidele, a fost o discuție pe precauție și responsabilite. Acest conses realizat astăzi este pentru că intenția comună este ca acest Cod Fiscal să dureze in timp. Nu ne permitem să fie modificat în 2016. Este un semnal pentru toți investitorii. Am urmarit ca prin legea bugetului care va fi adoptat in toamnă sa ne incadram la deficit sub 2%. Modificările la Codul Fiscal vor fi adoptate, dar unele masuri etapizat. TVA redus până la 20% de la 1 ianuarie 2016 și 19% pe 2017. Taxa pe stâlp eliminată din 1 ianuarie 2017 cu o excepție, la construcțiile speciale din agricultură. Taxa pe construcţiile speciale din agricultură va fi eliminată din 2016”, a declarat Dragnea.

Acesta a mai precizat că a convenit cu Guvernul să se prezinte un proiect de buget pe 20016 până la 15 noiembrie.

De asemenea, am convenit ca Guvernul să prezinte un proiect de buget până la 15 noiembrie şi am convenit să avem consultări similare şi pe marginea bugetului de stat. Am discutat şi despre investiţii, suntem foarte atenţi la stimularea investiţiilor”, a mai spus liderul PSD.

Comentarii Facebook