Sambata 24 Septembrie

După ce face angajări cu nemiluita, Guvernul pregăteşte supraimpozitarea privaților


Guvernul vrea să ia taxe mai mari de la microîntreprinderi, pe care să le forțeze să facă angajări. 

În România sunt 620.000 de micro-întreprinderi, din care 260.000 nu au niciun angajat. Guvernanții vor să oblige aceste firme să facă între 1 și 3 angajări, pentru a crea cel puțin jumătate milion de locuri de muncă. Ceea ce nu se gândesc, este că aceste firme nu își permit să plătească salarii, motiv pentru care preferă să fie plătit din dividende administratorul, care și lucrează.

Pentru a forța microîntreprinderile să facă angajări, se va schimba tipul de impozitare. Acum impozitarea se face cu 1% pe venit pentru firmele cu angajaţi, și de 3% pe venit pentru microîntreprinderile fără angajați. 

Una dintre schimbări ar fi că firmele fără angajați s-ar putea închide dacă timp de un an nu reușesc să angajeze nici măcar o persoană, scrie Antena 3. 

De asemenea, va fi eliminat impozitul pe venit de 3% la firmele fără angajați și va scădea plafonul de impozitare de la 1.000.000 de euro la 500.000 de euro anual cifră de afaceri.

De asemenea, economiștii din coaliția de guvernare au mai propus să fie limitat numărul de beneficiari de microîntreprinderi, adică o persoană să poată avea cel mult trei micro-întreprinderi. 

Toate aceste scenarii, toate aceste calcule sunt acum pe masa coaliției de guvernare. 

Comentarii Facebook