Două supermarketuri din România au retras de pe rafturi produsele rusești


Carrefour România și Profi sunt primii retaileri care au retras de la vânzare produsele din Rusia și transmit că nu mai plasează comenzi noi acolo. 

În lumina evenimentelor din Ucraina, Carrefour România și-a unit forțele cu două ONG-uri partenere pentru a oferi sprijin refugiaților și, în plus, a decis să retragă de la vânzare toate produsele provenite din Rusia, decizie care va fi implementată în zilele următoare. În contextul actual, lanțul nu intenționează să plaseze noi comenzi pentru produse rusești”, au transmis reprezentanții Carrefour România, notează hotnews.ro.

De asemenea, directorul general Profi, Pawel Musial a transmis că realmente binevenit ar fi dacă producătorii și-ar muta capacitățile de producție în afara Rusiei. În portofoliul Profi se afla doar cinci produse provenite din Rusia, printre care batoanele Snickers de la Mars, dar acestea au fost blocate de la vânzare. 

Având în vedere că produsele respective au fost deja achitate, considerăm însă că aceasta nu este o măsură reală, care să aibă vreo influență asupra războiului. Dacă ar fi ca lumea să fie cu adevărat consecventă ar trebui să nu-și mai alimenteze vehiculele cu benzină sau motorină rusească, dar chiar este fezabil așa ceva? Credem că realmente binevenit ar fi dacă producătorii și-ar muta capacitățile de producție în afara Rusiei”, a transmis directorul general al Profi, pentru sursa citată. 

Comentarii Facebook