Marti 7 Februarie

Deputații au aprobat nou Cod Fiscal. De când se reduce TVA-ulDeputații au votat, miercuri, în Parlament adoptarea noului Cod Fiscal, care presupuine o reducere la 19% a TVA-ului.

Noul Cod Fiscal a vost adoptat cu 306 voturi pentru, iar mpsura de reducere a TVA-ului va intra în vigoare la 1 ianuarie 2016. Totuși, nu există încă un calcul al efectului pe care această măsură îl va avea asupra bugetului național.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a recunoscut într-o emisiune TV că scăderea TVA-ului cu cinci procente, de la 24% la 19% va duce România în situaţia de a depăşi deficitul bugetar de 1,1% asumat pentru anul viitor, potrivit realitatea.net.

Acesta a comentat și reacția de îngrijorare a FMI-ului și a Comisiei Europene privind reducerea TVA-ului.

Partenerii noştri internaţionali e normal să aibă o poziţie conservatoare", dar că "E foarte important ca acest deficit bugetar să fie menţinut sub 3%. La nivel european, sunt foarte multe state care au depăşit cu mult ţinta de 3%", a spus Teodorovici.

Pe lângă reducerea TVA de la 1 ianuarie 2016, noul Cod Fiscal prevede şi renunţarea la acciza de 7 euro cenţi la carburanţi şi la taxa pe construcţiile speciale (taxa pe stâlp), tot începând cu anul viitor.

Comentarii Facebook